Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола защити своите играчи след 1:2 от Олимпик Лион в Шампионската лига, което беше далеч от старта, на който се надяваха феновете на „гражданите”.

В срещата на „Етихад” през седмицата Гуардиола беше наказан и нямаше как да дава наставления от пейката, докато неговите момчета получиха два гола в мрежата си до почивката. През втората част Сити показа далеч по-добро лице, ала стигна единствено до един гол, дело на Бернардо Силва.

Голяма част от футболистите в отбора използваха профилите си в социалните мрежи, за да поискат извинение от феновете за негативния резултат, докато техният наставник възприе по-различна гледна точка. „Играчите нямат причина да се извиняват, защо трябва да им се търсят извинения? За какво по-точно? Те тичаха, бориха се, опитаха да се върнат в мача, но в този турнир всяка допусната грешка се наказва.”

„Ние допуснахме много грешки, а когато ги правехме, Лион ни наказваше. Въпреки това играчите нямат за какво да се извиняват. Те дадоха всичко от себе си.”

„Разбира се, аз трябваше да гледам от трибуните. Трябва да приема това, но за следващия мач вече ще съм на мястото си”, допълни Гуардиола.

Още по темата:

Сити с антирекорд за Англия в Шампионската лига

Защо стадионът на Сити не се пълни докрай за ШЛ?