Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призова за мощна подкрепа феновете на тима по време на тазвечершния четвъртфинален реванш срещу Тотнъм в Шампионската лига. Испанският наставник заяви, че тимът му има нужда от подкрепа, каквато феновете на Ливърпул оказаха на своите любимци по време на шампионатния мач срещу Челси през уикенда.

Сити ще гони голямата мечта, Ливърпул с мач за протокола

Мърсисайдци спечелиха въпросната среща с 2:0 на „Анфийлд” и поне временно отново оглавиха класирането на Висшата лига. Цялостната атмосфера на стадиона беше наистина впечатляваща, като феновете не спряха да пеят дори в трудните за мърсисайдци десетина минути след двата им гола.

„Искам атмосфера като тази на мача на Ливърпул”, заяви Гуардиола съвсем директно. „Това би ми било достатъчно, ако може и да е по-добра. Имаме нужда от това.”

Гуардиола: Висшата лига е много по-важна от ШЛ

„На този етап без помощта на нашите фенове, няма как да продължим напред. Наистина съм любопитен да видя как ще реагират привържениците ни.”

„Много пъти съм достигал до четвъртфиналите и полуфиналите в Шампионската лига. Всеки път подкрепата към отбора беше невероятна от нашите фенове. Сега се нуждаем от нея. Искам да видя как феновете желаят да ни видят в полуфиналите”, допълни Гуардиола.