Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е подложен на остри критики, след като воденият от него отбор за трета поредна година се препъна на четвъртфиналната фаза от Шампионска лига. „Гражданите“ отпаднаха от Тотнъм, а в предишните два случая бяха елиминирани от Монако и Ливърпул.

Кои са част от причините за провала на Манчестър Сити в Шампионска лига?

Слабото представяне в защита

Аймерик Лапорт нямаше най-добрия си ден срещу Тотнъм на „Етихад“. Той се провали в най-деликатния момент от сезона. Бившият защитник на Атлетик Билбао се адаптира за рекордно кратко време към действителността в английския футбол и Манчестър Сити, но не се справи в четвъртфиналния мач реванш срещу „шпорите“. Венсан Компани също не беше на нужното ниво, а Сон и Деле Али им създадоха много главоболия. Английският шампион не може да се стреми към успех в Шампионска лига с толкова много пробойни в дефанзивен план и да се надява единствено Едерсон да има ден.

Манчестър Сити се поддаде на емоциите

Манчестър Сити плати цената за това, че се остави да бъде увелчен от емоциите и атмосферата. При 4:2 отборът не успя да контролира добре играта. Резултатът класираше „гражданите“ за полуфиналите, но играта им не се базираше на здравия разум. Нямаше кой да успокои атаките на Манчестър Сити. В хаоса на нощта, която ще остане в историята, тази липса на емоционална интелигентност осъди Манчестър Сити.

Манчестър Сити не намери противодействие на Сон

Южнокорейският футболист направи на „Етихад“ още една гигантска стъпка към това да затвърди впечатлението, че е най-добрият азиатски футболист за всички времена. Манчестър Сити не успя да намери противодействие на Сон, който стои в основата на първите два гола във вратата на Едерсон за 1:1 и 1:2. Сон беше постоянна заплаха за съперниковата врата и за пореден път демонстрира неизчерпаема енергия.