Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо се завръща в Мадрид. Този път обаче, за да се изправи срещу една от любимите си „жертви” – Атлетико.

Италианският гранд гостува на „дюшекчиите” в първи 1/8-финален мач от Шампионската лига на „Уанда Метрополитано”. С екипа на бившия си клуб Реал Мадрид Кристиано Роналдо отбеляза 22 гола в 31 мача срещу тогавашния градски съперник.

Сблъсъкът е ключов за „бианконерите”, тъй като продължават да се борят за трофея, който им убягва повече от две десетилетия. В Ювентус се надяват звездното им лятно попълнение да им донесе първата победа над Атлетико на този етап от надпреварата.  Горещят сблъсък от 22.00 часа тази вечер ще е първият им във фазата на елиминациите на Шампионската лига.

Масимилиано Алегри обяви, че Пауло Дибала ще бъде титуляр тази вечер срещу Атлетико. Треньорът няма да може да разчита на Сами Кедира, който страда от аритмия и това е причината да не пътува за Мадрид. Дъглас Коста продължава да се възстановява от мускулна травма и също не бе включен в групата на Ювентус. Алекс Сандро се завръща, но с контузия е Хуан Куадрадо.

Добрата новина за домакините е завръщането на един от основните играчи. Коке е възстановен от контузията, която го извади от игра за около месец. Очаква се Диего Коста да остане на резервната скамейка.

Атлетико Мадрид успява да се разпише пръв в шест от последните си осем мача във всички турнири и спечели последните си четири домакински срещи от Шампионската лига.

Самият Диего Симеоне се опита да омаловажи присъствието на Кристиано Роналдо с екипа на Ювентус като сподели: „„Кристиано направи голям избор, като премина в Ювентус, но ние мислим за Гризман, Мората, Коста, Коке, Саул”.

ШЛ

източник: Gulliver/GettyImages

В другия мач тази вечер от програмата на Шампионската лига Манчестър Сити гостува на Шалке 04, също от 22.00 часа.

Ако немският тим иска да премине в четвъртфиналите за първи път от сезон 2010/11, ще трябва да промени досегашния ход на събитията срещу английски тимове в домакинските си срещи. Тимът от Гелзенкирхен  е без победа в последните си шест европейски домакински мача срещу английските клубове (2 равенства, 4 загуби), последната победа датира от 2001 година.

В същото време тимът на Шалке 04 е непобеден в последните си девет европейски домакински двубоя (6 победи, 3 равенства).

ШЛ

източник: Gulliver/GettyImages

Това е шестият пореден сезон на Манчестър Сити в етапа на елиминациите. Отборът е повече от мотивиран да продължи напред. Въпреки това, Сити никога не е стигал по-далеч от полуфиналите, а последният им европейски рекорд не вдъхва голямо доверие. Те спечелиха само три от последните си шест гостувания (3 победи, 1 равенство, 2 загуби), въпреки че вкараха два или повече гола във всяка от последните си три срещи (2 победи, 1 равенство).

Нападателят Габриел Жезус и защитникът Джон Стоунс пропускат мача в Гелзенкирхен заради контузии. С травми в Манчестър Сити са Клаудио Браво, Венсан Компани и Бенджамин Менди.

Досега Хосеп Гуардиола няма загуба срещу Шалке, а като треньор на Байерн Мюнхен записа четири победи и две равенства срещу този съперник.