Първенецът на Англия Манчестър Сити надигра с 6:3 на своя стадион “Етихад” РБ Лайпциг в мач от Група “А” на Шампионската лига. Двубоят се превърна в истинско зрелище, като освен деветте попадения срещата ще се запомни и с отменен гол на Феран Торес за “гражданите” в 67-ата минута, както и червен (втори жълт) картон на Анхелиньо от РБ Лайпциг в 79-ата минута.

Начало на головата фиеста даде Нейтън Аке в 16-ата минута. В 28-ата Норди Муклеле от Лайпциг си отбеляза автогол и резултатът стана 2:0.

В 42-ата минута Кристофър Нкунку даде надежда на германския отбор с попадение за 1:2, но във втората минута на добавеното време на първата част Риад Марез бе точен за 3:1 от дузпа, отсъдена след намесата на ВАР заради игра с ръка на Лукас Клостерман.

В 51-ата минута Нкунку реализира второто си попадение в срещата, но само пет минути по-късно Джак Грийлиш вкара гол за 4:2. Нкунку оформи своя хеттрик в 73-ата минута и интригата в срещата бе жива при 4:3, но две минути след това Жоао Кансело вкара гол за 5:3, а после дойде време и за червения картон на Анхелиньо.

Крайният резултат бе оформен пет минути преди края от Габриел Жезус, като бразилският нападател току-що се бе появил в игра на мястото на Грийлиш.