Подготовката на Манчестър Сити за днешния четвъртфинален реванш от Шампионската лига срещу Борусия (Дортмунд) беше нарушена от мощни среднощни гърмежи пред хотела им в Германия снощи.

Според свидетели в 2:45 часа през нощта всички обитатели на хотел „Radisson Blu“ в Дортмунд са събудени от пукотевицата. Свидетели твърдят, че гърмежите са дело на група от 17 фенове на Борусия.
 
Охраната на Манчестър Сити се е активизирала и е започнала да патрулира около хотела. Въпреки това около 4:30 часа група от седем човека е успяла да възпламени още няколко мощни бомбички и да събудят отново всички в хотела.

В района са извикани полицейски патрули, но именно бодигардовете на „гражданите“ са били тези, които са предотвратили трети опит на фенове на „жълто-черните“ в 5:30 часа.

„Не говорим за обикновени бомбички. Става дума за такива с т.нар. индустриална мощност. Гърмежите бяха невероятни. Самият аз изскочих шокиран на улицата“, заявил един от посетителите на хотела пред „Дейли Мейл“.

Британското издание се е сдобило и със снимка от мястото на гърмежите. На нея се виждат две кутии с множество пиротехника.

Реваншът между двата отбора е тази вечер в Дортмунд. Сити спечели първия мач с 2:1.