Изминаха третите мачове в групите на Шампионската лига, а Рахийм Стърлинг ще има още един подарък за своята майка. Причината е, че Стърлинг дава всички футболни топки на майка си, когато отбележи хеттрик в някоя противникова врата. Точно това направи английското острие срещу Аталанта във вторник вечерта. Нападателят го стори за точно 11 минути през второто полувреме на „Етихад”, за да се стигне до пълния обрат и 5:1 за „гражданите”.

Това е петият хеттрик за 24-годишния футболист за клуб или за Англия, четвърти през тази година, и втори през сезона. Така колекцията му с футболни топки се увеличава.

„Всичките те са в къщата на мама в Ямайка”, коментира той за предходните призове. „Държа ги в малки стъклени кутии, а наскоро купих допълнителни шест кутии в случай, че вкарам хеттрик, така че мога да и изпратя и тази. Винаги ги давам на мама”, призна още Стърлинг.

Победата прати Сити с пет точки напред пред втория в групата и е много близо до официализиране към класирането за 1/8-финалите на ШЛ.

„Вкарах хеттрик, но вече чакам уикенда и се надявам пак да имам шанс да вкарам. Мисля за това, така че ще видим”, призна още Стърлинг.