Борусия Дортмунд приема Манчестър Сити седмица, след като "гражданите" изтръгнаха успех с 2:1 в Манчестър в последните минути на двубоя.

Въпреки че този сезон "гражданите" се борят на 4 фронта и показват изключително завидна форма, попадението което допуснаха в Англия може да се окаже от съществено значение за "вестфалци".

Дортмундци са на пето място в Бундеслигата, изоставайки на 7 точки от зона Шампионска лига, но в турнирните битки се вижда, че дори фаворит като "небесносините" трудно може да се справи с тях.

Освен това германските отбори са изключително неудобни за англичаните и Джосеп Гуардиола се убеди в това в първия мач. Той обаче познава отлично качествата на своя опонент, тъй като три години бе начело на Байерн Мюнхен и редовно кръстосваше шпаги с "жълто-черните".

Основната огнева мощ за домакините ще е в лицето на Ерлинг Халанд, който е желан от почти всички европейски грандове. Той ще бъде подпомаган от Марко Ройс, Торган Азар и носият английски суперталант Джуд Белингам.

Звездната селекция на Сити ще е водена от Кевин Де Бройне, който наскоро подписа нов договор. В подкрепа на белгиеца ще видим Рахим Стълинг и Илкай Гюндоган, който все по-често вкарва решителни попадения.

Началният час на срещата е 22:00 часа българско време и ще можете да проследите всичко най-интересно на живо в Gong.bg.