Отново е вторник и отново е време за поредната доза Шампионска лига. Две седмици след старта на груповата фаза на турнира, надпревара се завръща с нови обещаващи мачове, с нови и стари победители и губещи.

Може ли Манчестър Сити да се оттласне след поражението от Олимпик Лион? Победата изглежда повече от задължителна за Пеп Гуардиола, за да спечелят първите си точки в Група F на Шампионската лига. Съперникът Хофенхайм обаче е воден от един от най-младите и интересни треньори в Европа Юлиан Нагелсман, който вероятно е подготвил изненади за именития си съперник. Тимът прави дебют в груповата фаза на Шампионската лига, в същото време Манчестър Сити загуби последните си четири срещи в турнира. Това би действало повече от мотивиращо за 31-годишния наставник и футболистите на Хофенхайм. В първия си мач немският тим направи 2:2 срещу Шахтьор Донецк.

В другия мач от този поток Лион посреща именно украинския тим. Това е първи сблъсък между тези два съперника.

Голямата въпросителна при „червените дяволи“ е дали футболистите ще играят за своя мениджър Жозе Моуриньо, който влезе в конфликт с Пол Погба. Алексис Санчес също не изглежда щастлив, след като в последния мач срещу Уест Хем (1:3) остана резерва.

В първия мач от Група Н Манчестър Юнайтед записа категоричен успех с 3:0 над Йънг Бойс. В същото време Валенсия не е много убедителен като гост в Шампионската лига. Що се касае до статистиката тимът няма успех в 13 мача от последните 14 далеч у дома в турнира на богатите.

В другия мач от този поток Ювентус има наглед лесна задача срещу Йънг Бойс в Италия. Освен добрата форма, в която тимът се намира, Старата госпожа реализира два или повече голове във всички мачове, освен в един в последните си шест мача от Шампионската лига.

В Група Е Байерн Мюнхен продължава битката с мач от 22.00 часа срещу Аякс на Алианц Арена. И двата тима ще се опитат да надградят след добрия старт в груповата фаза от преди около две седмици. Това е десети сблъсък между двата тима, а Байерн Мюнхен е един от отборите, считани за фаворити за спечелването на трофея през този сезон. Баварците победиха с 2:0 Бенфика при първото завъртане в Шампионската лига.

В Група G Реал Мадрид е гост на ЦСКА Москва тази вечер. „Белият балет“ започна с 3 точки кампанията срещу Рома (3:0). Любопитното е, че руснаците никога не са губили у дома срещу испански съперник. Домакините определено ще се надяват на по-добра кампания в груповата фаза от 2017/18, когато загубиха два от три мача, проведени в Москва.

Групова фаза на Шампионската лига, 2 октомври:

Група Е:

22.00 АЕК – Бенфика

22.00 Байерн Мюнхен – Аякс

Група F:

19.55 Хофенхайм – Манчестър Сити

22.00 Лион – Шахтьор Донецк

Група G: 

22.00 ЦСКА Москва – Реал Мадрид

22.00 Рома – Виктория Пилзен

Група Н:

19.55 Ювентус – Йънг Бойс

22.00 Манчестър Юнайтед - Валенсия