Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че не приема създаването на турнир, в който няма да има изпадащи, тъй като това няма нищо общо със спорта. "Гражданите" са един от шестте английски отбора, участници в новия проект Суперлига, който предизвика вълна от възмущение във футболния свят.

ВСИЧКИ НОВИНИ ОКОЛО СУПЕРЛИГАТА ВИЖТЕ ТУК

"Спортът не е спорт, когато няма връзка между усилие и успех. Затова - този турнир няма общо със спорта. Не е спорт, когато успехът ти е гарантиран. Не е спорт, когато няма значение дали губиш", коментира Гуардиола на пресконференция.

"Не е честно, когато един отбор се бори и завършва на върха и не може да се класира, защото това право се полага на неколцина клубове", каза още Гуардиола и добави, че очаква повече информация от инициаторите как планират да се случи този турнир.

"Само когато имам цялата информация, мога да дам окончателното си мнение. Искам инициаторите да излязат пред целия свят и да обяснят причината за това решение. Защо някои отбори ще играят, а други не. Защо, например, Аякс, носител на четири или пет трофея в Шампионска лига, не е там", каза още Гуардиола.