Манчестър Сити може да се размине с най-големия си планиран летен трансфер. Полузащитникът Жоржиньо възнамерява да последва Маурицио Сари в Челси, който предложи 65 милиона евро на Наполи.

Според италианските медии именно размерът на сумата е накарал италианския клуб да промени първоначалните си намерения. На всичкото отгоре тя ще гарантира и окончателната радяла на Сари с „везувиани”, които до момента отказваха да прекратят неговия договор, макар специалистът да се води уволнен, а неговият наследник Карло Анчелоти вече да стартира лятната подготовка.

Очаква се днешният ден да бъде ключов за начинанието, което може силно да разочарова Сити. Жоржиньо на практика вече беше спазарен с „гражданите” за 55 милиона паунда. Челси обаче е предложил с 10 милиона отгоре, като иска освен играча да бъде сложен край на сагата около Сари.

Каквото и да се случи в следващите часове, едно е сигурно – 26-годишният Жоржиньо няма да играе на „Сан Паоло” през идната кампания. CalcioNapoli24 засне как бразилецът с италиански паспорт си е събрал приятели и семейство на голяма прощална вечеря в Неапоол, на която имаше и доста сълзи.

Челси от своя страна пък би могъл да излезе от ситуацията на пълен хаос, каквато цари в момента. Официалното обявление за назначението на Сари ще бъде глътка свеж въздух, тъй като през миналата седмица играчите на лондончани започнаха лятна подготовка при досегашния (и все още действащ) мениджър Антонио Конте.  Последният е нарочен за уволнение, което не го плаши, тъй като ще му донесе компенсация от порядъка на 9-11 милиона евро. Въпросът е в това, че Челси търси начини да не плаща такава сума.

Още по темата:

Конте изведе Челси за подготовка, сайтът го скри от снимките

Президентът на Наполи: Жоржиньо ще играе в Сити

Челси се дърпаше, но накрая ще плати за Сари

Наполи извади от състава бъдещия играч на Сити

Вместо компенсация от Челси, Конте получава... призовка