Вратарят Джо Харт иска да напусне окончателно Манчестър Сити през лятото, твърди „Дейли Мейл”.

През миналия сезон 31-годишният англичанин игра като преотстъпен в Уест Хем, а след като споразумението между двата клуба изтече, стражът се върна при „гражданите” и започна лятна подготовка.

Последното не променя факта, че Харт няма никакво бъдеще на „Етихад”, след като още преди 2 години мениджърът Хосеп Гуардиола го отпрати в Торино като едно от първите си решения спрямо състава.

Нито италианците, нито Уест Хем предприеха ходове за постоянното ангажиране на вратаря. През последните 24 месеца спадът във формата на Харт е повече от очевиден и не е трудно да се досетим за причината той да остане извън състава на Англия за Мондиал 2018.

Сега Харт влезе във финалните 12 месеца по контракта си със Сити, който му плаща по 120 хиляди паунда седмично. Въпреки всичко казано дотук шампионите на Англия нямат намерение да продават евтино стража. Твърди се, че те гонят сума от 20 милиона паунда, която изглежда крайно нереалистична предви нивото, демонстрирано от играча. Той пък е изразил ясно нежелание да бъде преотстъпен за трети пореден сезон.

През сезон 2017/2018 Харт изигра 19 мача, като едва 4 пъти запази мрежата си „суха”. В същото време той допусна и 4 грешки, които доведоха до попадения в мрежата на Уест Хем.