Ръководството на Барселона е определил звездата на Манчестър Сити Феран Торес като една от основните си трансферни цели след идването на Шави Ернандес начело на тима. Преди няколко дни стана ясно, че спортният директор на „каталунците“ Матеу Алемани е пътувал до Манчестър, за да преговаря за евентуална сделка с „гражданите“.

Съобщава се, че Барса е постигнала споразумение с Торес и също е имала одобрението на мениджъра на Сити Хосеп Гуардиола. Феран се обърна към Пеп относно евентуалното си напускане и бившият треньор на Барселона е изразил готовност да остави нападателя да си тръгне при условие, че Барса плати исканата от английския клуб цена.

„Нашите играчи няма да си тръгнат безплатно“, каза Гуардиола на пресконференция наскоро.

„Mundo Deportivo“ съобщава, че сделката между Барса и Сити е разделена от 15 милиона евро. „Гражданите“ искат да продадат бившия играч на Валенсия за 60 милиона евро. Съобщава се, че преговорите са започнали от 70 милиона евро. „Блауграна“, които са в особено тежко финансово положение, обаче предлагат само 45 милиона евро.

Операцията по трансфера на 21-годишния испанец изглежда сложна, въпреки че и играчът, и Гуардиола дадоха зелена светлина за подобно развитие.