Английският шампион Манчестър Сити няма да приема никакви оферти за своя футболист Джон Стоунс. По-рано днес се появиха информации, че Микел Артета иска да доведе бившия си футболист в Лондон. Дори да не успее да договори постоянен трансфер на английския национал, бившият асистент на Пеп Гуардиола е готов и на сделка под наем. В Арсенал за дълго е аут Калъм Чеймбърс. Задачата обаче ще бъде доста трудна предвид факта, че мениджърът на "гражданите" има огромни кадрови проблеми в защита от началото на кампанията.

Според „Metro.co.uk“ обаче „гражданите“ нямат интерес да се разделят с централния бранител. Мениджърът Гуардиола иска д запази англичанина в състава си, въпреки че клубът планира да привлече нов защитник. През лятото испанецът се провали с Хари Магуайър, като виждаше в него перфектен партньор на Аймерик Лапорт в центъра на отбраната, който в момента е контузен. Стоунс има още две години и половина от своя договор и к“небесно-сините“ засега не мислят да го удължават.

Другият централен защитник в тима Николас Отаменди се очаква да напусне през идното лято и Стоунс се очаква да се конкурира с евентуалния нов бранител за партньор на Лапорт.

Сезонът не върви никак добре за Стоунс, който имаше проблеми с контузии, а след това загуби форма. Английският национал има едва 10 мача във Висшата лига от началото на сезона.