След като Барселона отправи оферта за звездата на Манчестър Юнайтед Пол Погба, сега каталунците планират да сторят същото и по отношение на другия гранд от английския град – Манчестър Сити. Според информации в Испания каталунците имат амбиции да привлекат нападателя Габриел Жезус.

„Дон Балон” твърди, че на „Камп Ноу” считат бразилеца за най-подходящия наследник на Луис Суарес, чиято възраст сериозно напредна. Напоследък уругваецът не демонстрира познатата си форма.

32-годишният Суарес имаше доста проблеми с контузии, което е навело Барса на мисълта, че полека-лека трябва да се ориентира към разрешаване на проблема. Жезус попада сред тримата основни кандидати, където личат имената на Тимо Вернер от РБ Лайпциг и Хари Кейн от Тотнъм. Със сигурност нито един от изброените клубове няма никакво желание да се разделя със споменатите футболисти.

21-годишният Жезус пристигна в Манчестър Сити от Палмейрас през януари 2017-а и вече натрупа 56 мача с 25 гола във всички турнири. Мениджърът на английския шампион Хосеп Гуардиола не пропуска случай да отбележи огромния потенциал на нападателя, който все още се усъвършенства.

Със сигурност на „Етихад” имат своите планове относно Жезус, който в даден момент ще наследи легендата Серхио Агуеро. Аржентинецът на няколко пъти през годините е споменавал, че след края на договора му, който е до юни 2020-а, най-вероятно ще се завърне в родната Аржентина, където да сложи край на кариерата си.

Още по темата:

Сити възнагради Жезус с нов договор

Невероятният рекорд на Габриел Жезус намери своя край