Звездата на Манчестър Сити Серхио Агуеро е искан от испанския гранд Барселона, твърди „Sun“. 32-годишният аржентинец има договор само до лятото, което означава, че вече може да преговаря свободно с други клубове за безплатен трансфер.

Това е накарало „каталунците“ да опитат късмета си, като ще искат да върнат бившия нападател на Атлетико Мадрид в Испания. Агуеро обаче все още очаква нова оферта от Сити, където е от девет години.

Той пропусна снощната победа с 1:0 над Брайтън и равенството в неделя с Кристъл Палас, защото е в самоизолира, след като е бил в близък контакт със заразен от коронавирус.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Освен интереса от страна на Барса към Агуеро, който е водещият голмайстор на „гражданите“ за всички времена, се смята, че той е следен и от Маурисио Почетино, който наскоро бе назначен за нов треньор на Пари Сен Жермен.

Агуеро спечели четири титли във Висшата лига, пет път Купа на Лигата и веднъж ФА Къп по време на престоя си на „Етихад“.

По ирония на съдбата Манчестър Сити иска да вземе аржентинския талисман на Барселона - Лионел Меси, който също има договор само до края на сезона. Това повдига въпроси относно евентуална размяна на двамата сънародници през лятото.