Отборът на Барселона не се отказва от идеята да си върне Неймар от Пари Сен Жермен това лято, но клубът вече е набелязал алтернативи, ако не успее да го привлече. Вчера испанският вестник „Marca“ написа, че бразилецът е готов да намали заплатата си, за да се завърне на „Камп Ноу“.

„Каталунците“ обаче продължават да изпитват сериозни финансови затруднения, след като натрупаха дълг от над 1 милиард евро. Това прави потенциален трансфер на бразилеца малко вероятен.

По тази причина „блаурганас“ вече разглеждат други варианти и отново „Marca“ съобщава днес, че първа „резерва“ на Неймар е звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. Норвежецът е силно желан от редица европейски грандове, но „вестфалци“ са му поставили цена от 180 милиона евро за идното лято, което отново може да се окаже проблем за Барса.

Другите имена, които се спрягат за трансфер на „Камп Ноу“, са нападателят на Интер Лаутаро Мартинес, който бе искан от „каталунците“ още през миналото лято, както и Серхио Агуеро от Манчестър Сити, който е близък приятел със сънародника си Лионел Меси.

По-рано се появиха информации, че Агуеро, който ще напусне „гражданите“ като свободен агент след края на сезона, е избрал да продължи кариерата си именно в Барселона.