Отборът на Барселона подготвя нова оферта за централния защитник на Манчестър Сити – Ерик Гарсия, твърди „Mundo Deportivo“. Според изданието „каталунците“ са приготвили предложение на стойност от 15 милиона евро за 19-годишния бранител. Смята се обаче, че „гражданите“ ще настояват да получат с три милиона повече – 18.

Гарсия има само още една година от договора си с „небесно-сините“ и вече стана ясно, че няма намерение да го подновява. По тази причина англичаните ще се опитат да спечелят някакви пари от него това лято.

Новият треньор на Барселона Роналд Куман иска да привлече испанеца, който е израснал в академията на клуба. 19-годишният Гарсия трябваше да остане търпелив под ръководството на Пеп Гуардиола, но получи шанс за изява миналия сезон и впечатли, когато си партнира с Аймерик Лапорт в центъра на отбраната.

Той взе участие в 22 мача във всички турнири за „гражданите“ през сезон 2019/2020, като „небесно-сините“ загубиха само два от 13-те мача, в които той бе част от състава.

Ако Манчестър Сити отхвърли предложената сума, то Барселона ще изчака до януари, за да предложи по-ниска цена или да подпише предварителен договор с бранителя, след което да го привлече като свободен агент.

„Каталунците“ следят още и централния бранител на Интер – Стефан де Фрай.