Отборът на Барселона ще има достатъчно пари за заплати, за да може да се подсили през януарския трансферен прозорец. С това се похвали изпълнителният директор на клуба Феран Ревертер. Той обяви, че „каталунците“ ще може да инвестират около 20 милиона евро през януари. Тази сума може и да се увеличи, ако клубът направи изходящ трансфер през зимата.

Сериозното намаляване на заплатите, което клубът успя да направи по време на лятото, отвори вратата на клуба да направи инвестиции. Идеята на Барселона е да привлече нападател под наем с възможност да го откупи през следващото лято. Всичко показва, че основната цел на „каталунците“ ще бъде Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити.

Сред останалите спрягани за „Камп Ноу“ са Единсон Кавани от Манчестър Юнайтед и Дивок Ориги от Ливърпул.

Междувременно се разбра, че трансферът на Антоан Гризман от Атлетико в Барса на 12 юли 2019 година се е случил благодарение на два кредита. „Каталунците“ платиха 120 милиона евро за него.

По-конкретно клубът е получил 85 милиона евро от инвестиционен фонд и 35 милиона евро с шестмесечен заем, който е договорен от банка. Този последен кредит очевидно вече е върнат. Пристигането на Гризман обаче предизвика много противоречия, тъй като това беше решение, взето от Съвета на директорите след фиаското на първия опит французинът да бъде доведен на „Камп Ноу“. А сега Гризман отново е в Атлетико.