Английската звезда Джуд Белингам ще вземе решение относно следващия си клуб въз основа на своята интуиция и статуса на дадения тим в Шампионската лига. Пости сигурно е вече, че младият полузащитник ще напусне Борусия Дортмунд., тъй като е готов за следващата стъпка в кариерата си. Тийнейджърът вкара първия гол за Англия при победата с 6:2 на старта на Световното първенство срещу Иран в понеделник, като с представянето си привлече още по-голямо внимание към себе си.

Белингам се превърна в един от най-търсените играчи в Европа след последните два сезона заради силните си изяви за Дортмунд. Той вече има над 100 изяви за клуба и страната си, преди още да е навършил 20 години. Халфът дори беше капитан на „жълто-черните“ в някои мачове този сезон.

Сега факторите, които ще повлияят на решението му кой да бъде следващият клуб в кариерата му, бяха разкрити от журналиста на „CBS Sports“ - Бен Джейкъбс. Той съобщава, че Белингам ще вземе решение въз основа на своята интуиция къде ще се чувства най-добре, но и дали даденият отбор участва редовно в Шампионската лига.

Манчестър Сити, Ливърпул и Реал Мадрид са клубовете, които са най-силно свързвани с трансфер на младата звезда, като се очаква от Борусия Дортмунд да поискат поне 100 милиона паунда за услугите на своя футболист. Говори се, че Челси и Манчестър Юнайтед също имат интерес, но последните събития ще пооставят „гражданите“ и „Лос Бланкос“ на първа позиция, тъй като е по-вероятно да се класират за ШЛ следващата година.

Преди няколко дни обаче се писа, че на „Сантиаго Бернабеу“ нямат желание да извадят исканата от германците сума, а в същото време Ливърпул се превръща във фаворит за подписа му. „Червените“ искаха да привлекат Белингам още през изминалото лято.