Две от трансферните цели на Барселона за изминалото лято – Бернардо Силва и Дани Олмо, които каталунците в крайна сметка не успяха да привлекат заради липса на средства, подписаха нови договори с настоящите си клубове Манчестър Сити и РБ Лайпциг.

Това обаче не означава, че с тези контракти шансът за евентуални техни трансфери на „Камп Ноу“ е окончателно изчерпан. Бернардо Сила удължи договора си с „гражданите“ с един сезон – до лятото на 2026-а година. Дани Олмо пък парафира с „биковете“ до 2027-а година.

Сега Mundo Deportivo твърди обаче, че и в двата контракта има фиксирани освобождаващи клаузи, които дават шанс на Барселона през следващото лято да привлече въпросните играчи. Според каталунското издание в договора на португалеца клаузата е 50 милиона паунда, а в този на испанеца – 60 милиона евро. Сумите са идентични, а и са на добра стойност, като се има предвид, че през това лято Манчестър Сити оценяваше Бернардо на 100 милиона.

Разбира се, тези клаузи дават шансове и на други заинтересовани клубове, но според Mundo Deportivo, Силва и Олмо искат трансфери единственото в Барселона.