Отборът на Челси е готови да привлече защитника на Манчестър Сити - Джон Стоунс, твърди "Mirror". Менидърът на "сините" Франк Лампард работи усилено по преструктурирането на отбора. Лондончани вече се подсилиха с Тимо Вернер и Хаким Зиеш в предни позиции. Очаква се скоро и Кай Хавертц да се присъедини към тях.

Затова сега Лампард е готов да погледне и към защитата, която бе слабото звено на тима през изминалия сезон, когато тимът допусна 54 гола, най-много от отборите в горната половина на таблицата.

"Сините" биха могли да отправят оферта за наем за Стоунс. Челси искаше 26-годишния бранител още по времето на Жозе Моуриньо, както и от Антонио Конте.

Манчестър Сити привлече англичанина за 47 милиона паунда от Евертън през 2016 година. Той обаче така и не успява напълно да се наложи в състава на Пеп Гуардиола. "Гражданите" вече привлякоха за 41 милиона паунда Нейтън Аке от Борнмут, което означава, че възможностите му за изява ще бъдат още по-граничени през следващия сезон.

Стоунс игра за последно като резерва при победата си с 4:0 над Уотфорд миналия месец. Общо той е играл в 25 през изминалата кампания, като 16 от тези участия бяха във Висшата лига.

Междувременно в Челси са много близо и до привличането на 28-годишния защитник на Брайтън - Люис Дънк. Смята се, че лондончани ще дадат за неговите услуги 40 милиона лири. Според "Sun", Лампард държи да има в състава си и двамата защитници.