Французинът Антоан Гризман бе едно от главните действащи лица на трансферен пазар в Испания през 2018 година. 

Нападателят на Атлетико Мадрид бе силно свързван с преминаване в Барселона, след като каталунците засипаха световния шампион с какви ли не примамливи предложения. Играчът обаче продължи да носи "червено-бялата" фланелка, казвайки "не" на петкратния шампион на Европа. 

"Защо не избрах Барселона? Отказваш да отидеш другаде, когато у дома ти даряват любов", обясни Гризман за френското списание "L’Equipe". "В Атлетико направиха всичко възможно, за да се чувствам добре, най-вече с привличането на някои силни играчи, с които да продължим да изграждаме един силен отбор. Усетих, че съм част от един наистина важен пъзел и това беше причината да остана", каза още той.

"Често се казва, че е невъзможно да откажеш на Барса, но аз направих обратното. Да, не е лесно да кажеш "не" на този клуб, но в действителност съм доволен, че съм в Атлетико. Искам да постигна нещо велико с този клуб", каза още Гризман.

След присъединяването си в Атлетико през 2014г. от Реал Сосиедад, играчът реализира 80 гола в 145 срещи. В периода си като играч на "дюшекчиите" той спечели веднъж Лига Европа (2017/2018г.), веднъж Суперкупата на Европа (2018г.), както и един път Суперкупата на Испания (2014г.). През 2016 година Гризман пропусна шанса да вдигне Шампионска лига с тима от Мадрид, след като на финала в Милано "дюшекчиите" отстъпиха на градския съперник Реал след дузпи.