Отборът на Манчестър Сити ще се опита да подпише с още четирима или петима играчи по време на трансферния прозорец и иска сделките да бъде приключени до началото на новия сезон, който стартира на 12 септември.

Клубът вече привлече официално за 37 милиона паунда крилото на Валенсия Феран Торес, както и защитника Нейтън Аке от Борнемут за 41 милиона паунда.

Защитниците са приоритет за Гуардиола, като сега испанецът ще се опита да привлече нов ляв бек и още един централен бранител, най-вероятно Калиду Кулибали от Наполи.

Сити е изправен и пред проблемната задача да намери дългосрочни заместници за напускащия Давид Силва и нападателят Серхио Агуеро, чието бъдеще е неясно.

Лаутаро Мартинес на Интер си остава избор номер 1 за нов №9 в състава, докато "The Athletic" съобщава, че Сити са отправили запитване за цената на Жоао Феликс от Атлетико Мадрид, който преживява труден дебютен сезон в Мадрид след трансфера си за 113 милиона паунда миналата година от Бенфика.

Манчестър Сити отбеляза повече голове от всеки друг отбор за трети пореден сезон във Висшата лига. Те реализираха 102 попадения, което е с 17 повече от Ливърпул. "Гражданите" обаче допуснаха 12 повече гола от шампионите до 31-ия кръг, когато Ливърпул най-накрая спечели титлата. В оставащите мачове обаче последва спад в състава на Юрген Клоп, което позволи Сити да затвори разликата и завърши със само два гола повече допуснати от опонента си.