Петима играчи на новия италиански шампион Интер ще напуснат през лятото след спечелването на Скудетото този сезон. „Нерадзурите“ отпразнуваха своята 20-а титла в историята преди няколко дни и вече гледат към следващия сезон.

Gazzetta dello Sport съобщава, че следващите два месеца ще бъдат последните на „Джузепе Меаца“ за петима играчи в отбора. Това са Алексис Санчес, Хуан Куадрадо, Стефано Сенси, Дейви Клаасен и Емил Аудеро.

Договорите на Санчес, Куадрадо, Клаасен и Сенси изтичат през юни и Интер няма да им предложи нови сделки. Санчес на практика потвърди напускането си по време на скорошните празненства за Скудетото, пожелавайки успех на клуба и съотборниците си.

БГНЕС
30 снимки

Куадрадо беше контузен през по-голямата част от сезона и няма да остане в клуба след лятото. Сенси, от друга страна, вече беше близо до присъединяване към Лестър Сити през януарския трансферен прозорец.

Шампионите от Серия А няма да активират клаузата за удължаване на престоя на Клаасен до 2025-а година, тъй като нидерландецът е играл само 308 минути във всички турнири този сезон.

Само Аудеро се надява да остане след лятото. Приоритетът на клуба е да подпише с бразилския вратар Бенто, но ако се провалят в опита си, тогава Аудеро може да остане.