Манчестър Юнайтед възнамерява да използва интереса на Ювентус към Пол Погба, за да инициира бартерна сделка, която ще доведе Пауло Дибала на „Олд Трафорд”.

Според „Калчомеркато” Жозе Моуриньо счита, че 24-годишния аржентинец ще разреши в голяма степен проблемите в атака, които демонстрира отбора му. Специалния бил убеден, че има напълно реален шанс да вземе нападателя, използвайки Погба – с когото е в остър конфликт – като разменна монета.

Само преди две години Юве продаде Погба на Юнайтед срещу 105 милиона евро (около 89 милиона паунда), но френският национал така и не успя да намери мястото си сред „червените дяволи”, които вече го изпуснаха веднъж като юноша.

Дибала от своя страна прекарва доста време на резервната скамейка за Ювентус дотук през сезона, а причината се крие в привличането на Кристиано Роналдо. Към момента португалецът изглежда се разбира много по-добре с Марио Манджукич в атака, а на другия фланг с еднакъв успех се редуват Дъглас Коста и Федерико Бернардески.

Към Дибала интерес проявяват още Реал Мадрид, Барселона и Пари Сен Жермен, но определено Юнайтед е с едни гърди напред заради присъствието на Погба.

Още по темата:

Роналдо печели три пъти повече от втория най-скъпоплатен в калчото

Ювентус търси купувач за Дибала, иска му 120 милиона евро