Шампионът на Серия А Ювентус категорично отхвърли офертата на Мачестър Сити за полузащитника Миралем Пянич. Това е поредният сигнал, че торинци не планират раздяла с босненския национал, който се спряга също така и за трансфер в Барселона.

Преди 2 години „бианконерите” платиха 32 милиона евро, за да привлекат плеймейкъра от Рома. Точно толкова беше неговата освобождаваща клауза и реално римляните нямаше как да се противопоставят. 28-годишният играч моментално се превърна в съставна част от Юве, а през кампания 2017/2018 изигра 44 официални мача и вкара 7 гола.

Според „Тутоспорт” след неуспеха с привличането на Жоржиньо от Наполи (който в крайна сметка подписа с Челси) Манчестър Сити е решил да атакува без предупреждение. Торинската медия твърди, че офертата на англичаните е била на стойност 50 милиона евро. Сумата се сторила твърде ниска на „старата госпожа”, затова и отказът е бил категоричен.

На всичкото отгоре в Юве са наясно с финансовите възможности на „гражданите”, затова ще проверят докъде Сити би могъл да вдигне мизата. Ясно е, че италианският гранд не би отказал тлъста сума, след като инвестира 112 милиона евро за привличането на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид.