Кандидатът за нов президент на Барселона Виктор Фонт отправи закана към Манчестър Сити да забравят за трансфер на Лионел Меси догодина. 33-годишният Меси е с изтичащ договор през лятото и може да напусне като свободен агент, като фаворит за неговия подпис се води именно тима на „гражданите“.

Фонт обаче е на мнение, че, ако той бъде избран за нов президент на клуба, Барса няма да дори да помисли да се разделя с аржентинеца.

„Вече казах на Сориано (б.р. – Феран Сориано – спортният директор на Манчестър Сити)да забрави за Меси и да потърси други алтернативи за спечелването на Шампионската лига. Меси ще продължи с нас и ще спечелим Шампионската лига“, каза Фонт.

„Ситуация, в която попаднахме с желанието на най-добрият играч в историята да иска да напусне, поражда разочарование. Това е една от причините, поради които е спешно да се направи нов проект в клуба“, добави още Фонт.

Меси вкара невероятните 640 гола в само 742 участия за Барса, спечелвайки изумителните десет титли в Ла Лига и четири Шампионски лиги.