Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед са сред основните кандидати за подписа на Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд следващото лято. 21-годишният нападател беше свързан с трансфер в някои от най-големите грандове в Европа през изминалия трансферен прозорец, но норвежкият национал избра да остане в Германия за още един сезон.

Очаква се Халанд да напусне Дортмунд следващото лято, когато влиза в сила неговата клауза за откупуване на стойност от 64 милиона паунда. Според испанския канал „Diario Madridista“ Ливърпул и Ман Юнайтед са в силна позиция да подпишат със звездата на „жълто-черните“.

Тимът на Юрген Клоп имаше тих трансферен прозорец, като в тима пристигна единствено защитника Ибрахима Конате от РБ Лайпциг. Въпреки това мениджърът на мърсисайдци може да атакува сериозно през следващия летен трансферен пазар, а „червените“ биха могли да направят Халанд свой приоритет номер едно, за да осигурят конкуренция на Роберто Фирмино.

Междувременно Ман Юнайтед също е уверен, че може да подпише с норвежеца. „Червените дяволи“ обаче може да бъдат възпрепятстван от факта, че сега привлякоха Кристиано Роналдо, а Халанд едва ли би искал да бъде втора цигулка на португалската звезда. Но на 36 години Роналдо няма да става по-млад и 21-годишнят норвежец може да бъде идеалният дългосрочен заместник на петкратния носител на „Златната топка“.

Мениджърът Оле Гунар Солскяер вече познава добре нападателя, след като беше начело на Молде, където играеше и Халанд по същото време.

И двата английски клуба обаче ще трябва да срещнат ожесточената конкуренция от някои от най-големите имена в европейския футбол, включително Реал Мадрид, ПСЖ и шампионът на Висшата лига Манчестър Сити.

Съобщава се, че мадридчани имат грандиозен план, който включва привличането на Халанд, Килиан Мбапе и Пол Погба през следващото лято. Междувременно „гражданите“ не взеха заместник на Серхио Агуеро и без съмнение ще имат свои собствени планове да подпишат с нападателя на Борусия.