Английският шампион Манчестър Сити е новият фаворит за подписа на защитника на Наполи Калиду Кулибали, твърди „Sun“. Допреди няколко дни се смяташе, че Ливърпул е начело на тимовете, които се борят за бранителя, но в днешното издание на британския таблоид пише, че „небесно-сините“ вече водят в тази битка.

Според изданието „мърсисайдци“ са се отказали от сенегалеца, след като мениджърът Юрген Клоп е насочил усилията за подсилване на състава в други зони – полузащитата и нападението. Преди няколко дни пък се появиха информации, че „червените“ са отправили оферта от около 60 милиона за Кулибали, но собственикът на неаполитанци Аурелио Де Лаурентис настоява за 100 милиона евро.

Именно тази цена спира много от кандидатите за защитника, сред които бе и Манчестър Юнайтед. Сега обаче Манчестър Сити излиза на преден план и е дин от малкото отбори, които могат да си позволят исканата сума за играча.

Мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола със сигурност ще иска да подсили защитата си, заради която тимът имаше проблеми през настоящата кампания. Напускането на Венсан Комапни преди началото на сезона, слабата форма на Джон Стоунс и Николас Отаменди, както и контузиите на Аймерик Лапорт, накара испанският специалист да използва в центъра на отбраната си полузащитникът Фернандиньо. Мачове записа и младия Ерик Гарсия.