Английският шампион Манчестър Сити планира да преговаря със звездата на тима Бернардо Силва относно бъдещето му, след като халфът изрази желание да напусне „Етихад“ и да премине в Барселона през последните два летни трансферни прозореца, пише „Daily Mail“.

„Каталунците“ проявяваха най-сериозен интерес към 28-годишния футболист, но така и не отправиха официални оферти и по тази причина сега от Сити искат да разберат намаренията на португалския наационал.

Getty/Gulliver Images
20 снимки

Мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола иска Силва, който има още две години от настоящия си договор, да остане в клуба. Но в същото време Сити няма да застане на пътя му, ако Бернардо все пак реши да напусне, а клубът получи оферта от над 80 милиона паунда, допълва изданието. Медиите в Испания пък настояват, че от „Камп Ноу“ не са се отказали от идеята да го привлекат и ще отправят предложение през януари.

След като се присъедини от Монако през 2017-а година, той се оказа едно от най-добрите попълнения на Гуардиола и любимец на феновете на „небесно-сините“. Силва сподели наскоро, че макар да „обича Манчестър, копнее за културата в Испания.

Очаква се преговорите със Силва да се проведат през следващите месеци. Те биха допринесли и до известна степен за определянето на стратегията на Сити през следващия летен трансферен прозорец. „Гражданите“ все още търсят краен защитник, но се очаква да направят значителна инвестиция и в халфовата линия. Джуд Белингам от Борусия Дортмунд е едно от силно спекулираните минеа, въпреки че множество елитни клубове, включително Ливърпул и Реал Мадрид, също ще се борят за неговия подпис.

Спортният директор на Сити - Чики Бегиристайн, изготвя списък с няколко потенциални заместника на Силва, докато договорът на капитана Илкай Гюндоган изтича в края на кампанията. Германският национал също впечатляваща с изявите си, откакто пое лентата от напусналия Фернандиньо.