Английският шампион Манчестър Сити планира късен удар по Арсенал за защитника Киърън Тиърни това лято след преминаването на Олександър Зинченко на „Емиратс“.

Отборът на Хосеп Гуардиола се надява да добави още един ляв бек към състава си, след като позволи на Зинченко да се присъедини към „артилеристите“ за около 32 милиона паунда миналия месец. Украинецът спечели четири титли във Висшата лига по време на престоя си на „Етихад“ и направи своя дебют за Арсенал при победата с 2:0 над Кристъл Палас в първия ден от сезона миналия петък.

Сега „The ​​Telegraph“ твърди, че Сити може да се обърне към Тиърни, който вече се доказа като един от най-добрите бекове във Висшата лига, а не към играчи с малък или никакъв опит в Англия. Те бяха силно свързвани с трансфер на Серхио Гомес от Андерлехт през последните дни, като последните информации сочат, че „гражданите“ са се съгласили да вземат испанеца.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

Гомес впечатли по време на престоя си в Белгия и отбеляза пет гола и 12 асистенции във всички турнири през миналия сезон. Той е спряган да стане ляв бек номер 1 на Испания през следващите няколко сезона, а „Sky Sports“ съобщи, че Сити е договорил сделка за 11 милиона паунда с Андерлехт за играча въпреки слуховете за Тиърни.

Марк Кукурея беше основната цел на Сити за тази позиция, преди Челси да се намеси и да отговори на исканата от Брайтън цена, като сделката беше завършена за около 55 милиона паунда плюс бонуси. Сити не искаше да плати толкова за бившия футболист на Хетафе, който стана Играч на сезона в Брайтън след редица силни представяния през миналия сезон.

Сред останалите спрягани имена за нов ляв бек в Сити са Ренан Лоди от Атлетико Мадрид и Рафаел Герейро от Борусия Дормунд.

Тиърни обаче попада в списъка на Гуардиола, който харесва качествата на бившия защитник на Селтик. Въпреки че се бореше с контузии, 25-годишният бранител си остана с влиятелна роля за „топчиите“ през миналия сезон и записа четири гола в 22 мача в лигата. Липсата му се усещаше, когато не беше на разположение, като Арсенал загуби седем от 16-те мача, в които той не участва.

Сити отчаяно се нуждае от нов ляв бек, тъй като като Жоао Кансело и Кайл Уокър са единствените им опитни крайни защитници. Нейтън Аке и Джон Стоунс също могат да действат по фланговете, когато се наложи, но Гуардиола иска да добави естествен играч на тази позиция и Тиърни се смята за идеален заместник на Зинченко.