Президентът на английския Манчестър Сити Халдун Ал Мубарак потвърди, че клубът има намерение да вземе още нови играчи това лято. "Гражданите" вече си осигуриха Нейтън Аке от Борнемут и Феран Торес от Валенсия.

След като отборът за трета поредна година отпадна на четвъртфиналите в Шампионската лига и завърши на 18 точки зад Ливърпул в първенството, в клуба са решили, че трябва ново наливане на пари в състава.

"Ние не гледаме една година напред, а три, пет, десет. Когато решим какви промени или подобрения да направим в състава, ги правим. Ще бъдем разумни и прагматични, но ще направим това, което е нужно. По отношение на двете нови попълнения Аке и Феран Торес действахме много бързо. Ще пристигнат и други играчи", заяви Ал Мубарак.

Босът на "гражданите" коментира и отмененото наказание на клуба, което ще му позволи да участва в Шампионската лига и следващия сезон:

"Животът е прекалено кратък, за да се сърдим. Това е един от най-престижните турнири в света на спорта и е състезание, което искаме да спечелим. Случилото се с УЕФА е в миналото. Концентриран съм върху това как да помогна на клуба да се състезава в турнира и да го спечели и как да имаме конструктивни отношения с УЕФА. Мисля, че това е единственият начин да продължим", каза още Ал Мубарак.