Челси очевидно ще удари на камък в съвсем пресните си опити да отмъкне Серхио Агуеро от Манчестър Сити. Според авторитетния британски ежедневник „Таймс” хората от най-висшето ръководство на манчестърци категорично са се противопоставили на подобна сделка.

Челси със засилен интерес към Серхио Агуеро

В неделя испанското издание „АС” първо доложи за опитите на „сините” спрямо 29-годишния аржентинец. Медията дори твърдеше, че мениджърът на Сити Хосеп Гуардиола е дал благословията си и не смятал да спира Кун Агуеро.

Вчера „Скай Спортс” потвърди, че има „сериозен и силен интерес” на Челси към един от най-постоянните голаджии във Висшата лига.

ПСЖ предложи 60 милиона за Кун Агуеро

Така се стигна до днешните разкрития на „Таймс”, който съобщи за намеса от високите етажи на властта в Сити. „Клубът е категоричен, че Серхио Агуеро няма да бъде продаден въпреки интереса на Челси и Пари Сен Жермен”, написа вестникът, базирайки се на свои източници при „гражданите”. Според същите Сити не смята да се лишава от основен нападател като Агуеро, а цели да увеличи атакуващата си мощ с привличането на Алексис Санчес. Според версията на „Таймс” Гуардиола иска да събере Санчес и Агуеро през следващия сезон.