Манчестър Сити и Реал Мадрид са в напреднали преговори за трансфера на Браим Диас, информира „Marca“.

19-годишният полузащитник няма бъдеще на „Етихад“, където макар и да искат да го задържат, не могат да му предложат сериозно игрово време и затова иска да напусне. 

„Гражданите“ му предложиха заплата от 30 хиляди паунда на седмица, но футболистът иска да му се гарантира възможност за развитие и достатъчно игрово време, а това няма как да стане на „Етихад“.

В Манчестър Сити са наясно, че Диас ще напусне отбора и са готови да го продадат още през януарския трансферен прозорец. Английският клуб няма да прави спънки за евентуалния трансфер на халфа, но иска да получи за него 20 милиона евро.

Реал Мадрид внимателно ще прецени как да процедира, защото договорът на Диас с „гражданите“ изтича в края на сезона, когато той ще може със свободен трансфер на премине на „Сантиаго Бернабеу“

Ако от Реал Мадрид вземат решение така да действат, рискуват Манчестър Сити да продаде Диас, ако получи добра оферта за него.

Договорът на Диас с „гражданите“ изтича през лятото и от 1 януари той ще може да преговаря официално с други клубове, а също така и да подпише предварителен договор с друг отбор.

Роденият в Малага футболист пристигна в академията на Манчестър Сити през 2014 година, когато бе едва 14-годишен. Той изкара пет години в английския клуб.

Смята се, че Диас вече се е договорил за личните си условия с Реал Мадрид и ще подпише шестгодишен договор с испанския гранд, а заплатата му ще възлиза на около 3,5 милиона евро на сезон.

Манчестър Сити иска 20 милиона евро за Диас, но Реал дава максимум 10, при положение, че през лятото може да привлече младока без пари. 

Очаква се разговорите между двата клуба да продължат, като в Мадрид са убедени, че ще постигнат положителна развръзка и ще се сдобият с един от най-големите таланти на испанския футбол, който освен това силно иска да продължи кариерата си на „Сантиаго Бернабеу“.

ПСЖ цака Реал Мадрид за топ талант на Манчестър Сити

Гуардиола няма да задържа насила Диас

Таблоид от Острова гръмна: Бижу от Сити пристана на Реал​