Английският вицешампион - Манчестър Сити проучва възможността да привлече суперзвездата на Барселона Лионел Меси. „Небесно-сините“ следят внимателно ситуацията с ажентинския нападател, чието бъдеще продължава да бъде обвито в мъгла.

Барселона направи ужасен сезон под ръковдството на Ернесто Валверде и Кике Сетиен, който завърши с тежка загуба с 2:8  в Шампионската лига от Байерн Мюнхен. За първи път от 2008 година „каталунците“ завършват кампания без спечелен трофей. Всичко това доведе до уволнението на Сетиен и назначението на Роналд Куман, а бъдещето на много от звездите на Барселона е под сериозна въпросителна.

В Сити знаят, че всеки опит да осъществят сделка за Меси би бил много сложен. Но те проучват внимателно възможността да бъде подадена оферта, без да се нарушават разпоредбите на финансовия феърплей, ако от Барселона са готови да продадат капитана си, твърди „ESPN“.

83 снимки

Както изглежда, официалната позиция на Барса е, че Меси е непродаваем, като е защитен с клауза за откупуване на стойност от 700 милиона евро (632 милиона паунда).

Смята се обаче, че някои членове на борда желаят да разделят с шесткратния носител на „Златната топка“, ако самият той настоява за трансфер. С евентуалните пари от неговия трансфер най-вероятно ще се инвестират в свежи попълнения, с които ще се подмлади състава за бъдещето.

На Меси му остава една година до сегашния му контракт. Миналата седмица той се срещна с Куман, за да обсъди бъдещето си. 33-годишният аржентинец отчаяно искаше да спечели отново Шампионската лига и обеща на феновете на Барселона, че ще върне трофея на „Камп Ноу“ преди две години, но „каталунците“ не успяха да стигнат дори до финалния двубой за трофея, след като бяха елиминирани последователно от Рома (1/4-финали), Ливърпул (1/2-финали) и сега от Байерн отново на ½-финалите.

Други отбори, за които се смята, че искат Бълхата са още Интер и Пари Сен Жермен.