Английският шампион Манчестър Сити е близо до привличането на вратаря Щефан Ортега Морено от Арминия Билефелд, който ще бъде използван за резерва на титуляра Едерсон. Това твърди „Kicker“, който съобщава, че 29-годишният страж ще се присъедини към „гражданите“ като свободен агент, когато договорът му изтече на 30 юни.

Не се очакваше Сити да бъде на пазара за нов вратар това лято, тъй като Скот Карсън наскоро удължи договора си за още една година. Евентуалното пристигане на Ортега на „Етихад“ предполага, че нстоящият втори вратар на тима Зак Щефен скоро може да бъде продаден.

Щефен изигра девет мача за отбора на Хосеп Гуардиола през миналия сезон, последният от които беше при загубата в полуфинала за ФА Къп срещу Ливърпул (2:3), в което националът на САЩ допусна груба грешка за втория гол на мърсисайдци.

Междувременно Ортега е в Билефелд от 2017 година и запази шест „сухи“ мрежи в 35 мача, но клубът му изпадна от Бундеслигата в края на изминалия сезон. Той изигра 237 мача с екипа на Арминия. В периода 2014-2017 година носи екипа на Мюнхен 1860. Германецът също беше свързван с Байерн Мюнхен и Шалке 04, но изглежда вместо това на дневен ред е негов трансфер в Англия.