Ръководството на френския Монако прие поредната оферта от страна на Манчестър Сити за левия защитник Бенжамен Менди. Според The Guardian, “гражданите“ са отправили предложение на стойност 52 млн. паунда, което се е оказало достатъчно за претенциите на французите.

Както е известно, Монако отхвърли три поредни предложения на Сити преди да склони да се раздели с 23-годишния си футболист. Очаква се в следващите дни Менди да премине медицински тестове преди да парафира контракт с английския клуб.

Френският национал премина в Монако миналата година за сумата от 11 млн. паунда. Само за един сезон обаче, цената му скочи неколкократно. Менди ще се превърне в новият най-скъп бранител. Трансферът му ще подобри този на Кайл Уокър от Тотнъм в Сити, който бе на стойност 50 млн. паунда.

Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола усилено търсеше човек за лявата зона на отбраната си, след като миналото лято отборът бе напуснат от Гаел Клиши. Вчера пък Сити се раздели и с друг защитник в лицето на Александър Коларов. Сърбинът подписа с Рома.