Трансферната сага с Бруно Фернандеш в Манчестър Юнайтед продължава с пълна сила. В последната седмица усилено се твърдеше, че 25-годишнят португалец е сигурен за „червените дяволи“, но в последните 48 часа нещата поеха в друга посока. Сега трансферът изобщо не изглежда сигурен, а в Спортинг Лисабон дори не виждат признаци, че се готви да се разделят с него.

“Много се говори, че Бруно щял да напусна. Външните хора може би също вярват в това. Но ние в клуба не усещаме така нещата. Не сме усетили Фернандеш да мисли за напускане. Той продължава да бъде все така отдаден на отбора и мисли за мачовете”, заяви помощник-треньорът на Спортинг Емануел Феро.

Според последните информации Юнайтед е предлага 42.5 милиона паунда сега плюс бонуси, с които сделката може да достигне до 68 милиона. Спортинг обаче иска 55.3 милиона паунда в аванс плюс още 15 милиона впоследствие. Освен това португалците искат промяна на условията по бонусите, които в момента са нереалистични според тях.

Вчера пък португалското издание „Correio de Manha“ съобщи, че Манчестър Сити също се включва в надпреварата за Фернандеш, като "гражданите" са готови да платят дори по-висока трансферна сума в размер на 86 милиона паунда.