Националният селекционер не Белгия Роберто Мартинес призна, че съществува възможност атакуващият халф на Манчестър Сити Кевин Де Брюин да напусне през лятото, ако двугодишната забрана за участие в европейските клубни турнири не бъде премахната. 

Сити ще обжалват наложеното им сурово наказание, като изслушването пред съда на УЕФА в Швейцария се очаква да се проведе между 8-ми и 10-ти юни. Мартинес обаче вярва, че ако решението не бъде променено, то Де Брюин може да търси продължение на кариерата си другаде. 

"Кевин е истински шампион. Той ще обмисли решението си от всяка гледна точка. Той се наслаждава на най-добрата си форма в състава на Сити, но винаги минават мисли през главата ти за това какво ще се случи през следващите 3-4 години. В такива моменти може да разчиташ единствено на интуицията си", започна националният селекционер не "червените дяволи". 

"Последното нещо, което искаш да се случи, е да се върнеш назад след края на кариерата си и да си помислиш, че е трябвало да вземеш друго решение в даден момент. Кевин е изключително зрял и ще вземе всички тези неща под внимание", завърши Мартинес.