Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино наблегна на факта, че двама от преките му конкуренти във Висшата лига – Юрген Клоп от Ливърпул и Хосеп Гуардиола от Манчестър Сити имат много по-широки възможности на трансферния пазар в сравнение с неговите „шпори”.

Изказването на аржентинеца идва почти месец след триумфа на мърсисайдци с 2:0 над Тотнъм във финала на Шампионската лига. Лондончани не успяха да изпълнят подвига си докрай в Киев, макар че самото им присъствие там може да се приеме за геройство предвид факта, че през последните 2 трансферни прозореца те не направиха нито един входящ трансфер.

Всъщност последният нов футболист в тима на Почетино пристигна през януари 2018 година, когато срещу 25 милиона паунда привлечен от Пари Сен Жермен беше Лукас Моура.

„В Манчестър Сити и Ливърпул Хосеп Гуардиола и Юрген Клоп са свободни да решават кои футболисти искат и кои - не”, заяви Почетино пред радио „Каталуня”. „В същото време в други отбори като Тотнъм, Челси и Арсенал сглобяването на отбора не е в ръцете на треньора. В нашия случай човекът с крайното решение е президентът.”

Липсата на трансферна активност от Тотнъм има много общо с най-сетне осъщественото преместване на новия „Тотнъм Хотспър Стейдиъм”. През април отборът се премести в новия си дом, чийто строеж върху парцела на бившия „Уайт Харт Лейн” излезе доста по-скъп от предварителните изчисления на президента Даниел Леви.