Защитникът на Ювентус Матайс Де Лихт е поискал да напусне клуба през лятото. Това се е случило, след като в четвъртък представители на играча са имали среща с ръководството на „бианконерите“, за да обсъждат евентуален нов договор на нидерландеца. Рафаела Пимента, която наследи дейностите на Мино Райола, е била в Торино и заради Пол Погба, но там не е имало подобни проблеми и французинът ще подпише с торинци.

„Corriere dello Sport“ твърди, че разминаванията в исканията на Де Лихт и това, което клубът е готов да даде, са големи, а след вчерашната среща представителите на нидерландеца не смятат да сядат отново на масата с Юве. Бранителят освен това не е доволен от нивото на отбора, след като той завърши на четвърто място последните два сезона и на този етап селекцията не върви. 22-годишният защитник има договор до 2024 година, а клубът иска да удължи контракта му с още допълнителни 24 месеца.

Агентите на Де Лихт не са доволни от желанието на клуба да сложи отново висока клауза за разтрогване. В момента тя е 125 милиона евро и се увеличива на 140 милиона следващото лято. Пимента искала клаузата да е около 75 милиона, което е сумата, за която той бе купен от Аякс. Друго разминаване имало около заплатата му. В момента той е един от най-добре платените играчи в състава и взима по 10 милиона евро на сезон.

Интерес към Де Лихт има от страна на Челси, а „Sportitalia“ пише, че и Манчестър Сити може да се включи в наддаването. Английските медии пък слагат Манчестър Юнайтед сред кандидатите за подписа му, тъй като може да се събере с бившия си треньор Ерик тен Хаг.