Нападателят Ерлинг Халанд едва премина в Манчестър Сити от Борусия Дортмунд преди няколко седмици, но вече се спекулира за неговото напускане, което обаче би станало най-рано след две години.

Заинтересованите от норвежеца ще имат шанса да го вземат след 24 месеца заради условие в договора му с „гражданите“, съобщава „Marca“. Испанското издание потвърждава информациите, че в споразумението има фиксирана откупна клауза за лятото на 2024 година и тя е 200 милиона евро. Такава клауза ще бъде активна и година по-късно - през лятото на 2025 година, но тя ще е малко по-ниска - 175 милиона евро.

Наскоро Халанд премина от Борусия Дортмунд в Сити чрез активиране на подобна откупна клауза, като има различни информации за нейната стойност - от 60 до 75 милиона евро.

Испанският шампион Реал Мадрид се счита за фаворит да се възползва от всички тези условия и през 2024 година да се опита да вземе норвежкия голмайстор, защото точно тогава ще изтича договорът на Карим Бензема, който тогава  вече ще бъде на 36 години.