Реал Мадрид ще се опита да привлече английския национал Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити срещу значително по-малка трансферна сума в сравнение с това, което „гражданите“ искаха за футболиста през изминалия летен трансферен прозорец, съобщава „ESPN“. Испанският гранд се очаква да направи опит да привлече 23-годишния футболист през януарския трансферен прозорец.

Договорът на Стърлинг с шампиона на Англия изтича през лятото на 2020 година, а футболистът на този етап не може да постигне споразумение с ръководството на Манчестър Сити за неговото подновяване.

Бързоногият английски национал е един от най-опасните футболисти на "гражданите" и не случайно Хосеп Гуардиола държи той да преподпише договора си и да остане за още дълго време на "Етихад". 

Oт Реал са уверени, че могат да привлекат Стърлинг срещу не толкова голяма сума в случай, че той не се разбере с настоящия си тим за нов контракт.

Самият Стърлинг наскоро обяви публично, че е отворен за трансфер извън Висшата лига, което дава още повече кураж на "кралете" да се пробват за него.

За момента от Реал Мадрид все още не са осъществили официално запитване към Манчестър Сити, но ако ситуацията остане същата, през януари могат да предприемат конкретни действия. Тогава до края на контракта на Стърлинг ще останат 18 месеца, което означава, че евентуалната му цена би била по-ниска.

Стърлинг подписа договор за пет години през юли 2015 година, когато Манчестър Сити плати за него на Ливърпул 49 милиона паунда. Оттогава той записа 150 мача за "гражданите".

Рахийм Стърлинг си остава гореща тема за Реал Мадрид

Дойде редът на Сити да изпита сребролюбието на Стърлинг

Рахийм Стърлинг ламти за топ заплащане в Сити

Преговорите между Сити и Стърлинг зациклиха