От седмици наред Чики Бегиристайн проучва възможностите за подобряването на договор на Рахийм Стърлинг. Английският офанзивен футболист подписа за последно с Манчестър Сити през миналия ноември, но испанският Реал Мадрид следи много внимателно ситуацията с него.

Стърлинг има желанието да се говори за него, както за Кристиано Роналдо и Лионел Меси във футболен аспект. Въпреки че шампионът на Англия е готов да изпълни изискванията на играча, той вижда себе си в средносрочен план да заиграе в Реал Мадрид. През това лято „дясната ръка” на Флорентино Перес – Хосе Анхел Санчес, е коментирал на среща на ръководството на „лос меренгес”, че трябва да се направи офанзива по привличането на Стърлинг. Проблемът по този трансфер за играча се явява Хосеп Гуардиола, който е главният архитект за неговия игрови растеж. Същевременно престижът, който има в Барселона и Реал Мадрид вече не е така изключителен, както преди. Точно заради това клубове, като Ман Сити и Ювентус са мечтана дестинация за всеки професионалист.

Испанските медии твърдят, че оферта от "лос бланкос" се очаква още през следващото лято, дори Стърлинг да подпише договор с "гражданите".