Отборът на Сасуоло не мисли да се разделя със своя полузащитник Мануел Локатели през януари. „Daily Mail“ твърди, че Манчестър Сити следи 23-годишния футболист, който се превърна в един от най-добрите халфове в Италия под ръковдството на Роберто Де Зерби.

Шампионът в Серия А Ювентус също има желание да привлече италианския национал.

Но президентът на „неровердите“ Джовани Карневали отхвърли слуховете и заяви, че тимът „дори няма да излешва“  оферти за играча през януари.

„Да виждам играчи на Сасуоло в заглавията е положително нещо, тъй като означава, че нашият отбор и играчите се справят добре, за да привлекат вниманието. Имаме много играчи, които представляват интерес за мнозина, включително Локатели, но всеки въпрос ще бъде обсъден едва след януари. Що се отнася до важни играчи като Локатели, ние дори няма да излушаме нито едно предложение, което би включвало напускането му по средата на сезона“, заяви Карнавели пред „RAI Sport“.

Локатели излезе на голямата сцена в Милан, като направи дебюта си за „росонерите“ в елита на възраст от само 18 години през 2016 години. Въпреки това той не успа да покаже качествата си на „Сан Сиро“ и се премести в Сасуоло, първоначално под наем през 2018 година. Оттогава той обаче процъфтява, а също така проби в и националния отбор на Италия, за който има шест двубоя.

Според информациите се очаква той да струва най-малко 30 милиона британски лири. Локатели има договор със Сасуоло до лятото на 2023 година.