Суперзвездата н Барселона Лионел Меси бе предупреден, че ще „навреди" на репутацията си, ако премине във Висшата лига. Това послание отправи президентът на Ла Лига Хавиер Тебас, който също коментира напускането на Кристиано Роналдо и Неймар.

33-годишният Меси изглеждаше много близо до трансфер в Манчестър Сити през лятото, след като шесткратният носител на „Златната топка“ подаде молба за трансфер, но остана на „Камп Ноу“ за още един сезон.

39 снимки

„Имахме късмета да му се радваме толкова много години, но Меси трябва да помисли много внимателно какво ще прави по-нататък. Ако той напусне Барселона, тази репутация, която има сега и, която е работила толкова добре за него, ще повредена. Вярно е, че би могъл да получи по-добра оферта във финансово отношение, но репутацията, която има след повече от 20 години, мисля, че трябва да се придържа към нея", заяви 58-годишният Тебас.

Роналдо напусна Реал Мадрид в посока Ювентус през 2018 година, а Неймар отиде в Пари Сен Жермен през 2017 година.

„Това не би било драма. Кристиано Роналдо напусна, Неймар напусна. Той отиде в ПСЖ, а не съм виждал френската лига да е достигнала супер ниво заради него. Това е реалността. Хората, които смятат, че играчите са тези, които определят една надпревара, грешат", коментира още Тебас.