Надеждите на Манчестър Юнайтед да вземе английския бранител Хари Магуайър са се усилили, след като градския враг – Манчестър Сити, се е оттеглил от борбата за бранителя на Лестър Сити.

Магуайър се утвърди като едно от най-сериозните имена във Висшата лига след двата си силни сезна на „Кинг Пауър Стейдиъм”. Според медиите в Англия пък Хосеп Гуардиола силно е искал да вземе Магуайър на „Етихад”, но исканите 85 милиона паунда от Лестър за играча са се сторили неразумно много.

По този начин само „червените дяволи” остават единственият клуб, който е готов да изпълни исканията на Лестър, но от Юнайтед имат друга идея. Тя е такава, че сумата, която да бъде заплатена да не надвишава 70 милиона паунда, а към нея да се включи и Марокс Рохо. Въпреки това се твърди, че през миналата седмица Лестър е отказал подобна развръзка.

Магуайър имат контракт до 2023-а година, което поставя „лисиците” в много изгодна позиция, що се отнася до преговори. Ако все пак сделката стане факт, Магуайър ще задмине чувствително рекорда за най-скъп защитник, който се държи от Върджил ван Дайк в Ливърпул за 75 милиона лири от Саутхемптън през януари 2018-а година.