Шампионът на Англия Манчестър Сити е бил осведомен от шефовете на Лестър Сити, че ще трябва да заплати 90 милиона паунда, ако иска да вземе централния защитник Хари Магуайър на „Етихад” през това лято. „Гражданите” искат да привлекат поне един централен бранител през идния трансферен пазар, след като дългогодишният капитан Венсан Компания напуска клуба, като ще продължи кариерата си в Андерлехт като играещ треньор.

Манчестър Сити обаче има съпротива от градския съперник Манчестър Юнайтед за подписа на Магуайър през лятото. Медиите в Англия предават, че „лисиците” са съобщили на своите колеги от Манчестър, че ще трябва да им заплатят 90 милиона британски лири, ако искат да привлекат футболиста. Това значи, че рекордът, държан от Ливърпул за Върджил ван Дайк (75 млн. паунда) ще бъде подобрен доста.

26-годишният футболист има ключова роля за Лестър, както и бе важен играч в състава на Гарет Саутгейт за достигането на Англия до полуфиналите на Мондиал 2018. Магуайър, който има пет гола в 76-те си мача за Лестър след пристигането си на „Кинг Пауър Стейдиъм” от Хъл Сити през 2017-а, има четири години по своя договор с тима на Брендън Роджърс.