Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро премахна от описанието си в „Instagram“ своя номер 10, което доведе до слуховете, че Лионел Меси е готов да се присъедини към клуба. Агуеро носи №10 на гърба си в тима на „гражданите“ от 2015 година.

Десетката обаче е свързана и с Меси, който я носи за Барселона от 2008 година, а също и в аржентинския национален отбор.

Все повече информации сочат, че шесткратният носител на „Златната топка“ може да се присъедини към своя сънародник Агуеро в Сити, след като 33-годишният нападател е заявил на Барселона, че иска да напусне.

Според информации на каталунското радио „RAC1“ и „TyC Sports“, бащата на Меси – Хорхе е пристигнал в Манчестър, за да води преговори за евентуален негов трансфер. Според информациите, бащата на аржентинеца ще обсъжда вероятността за договор за две години.

Меси вярва, че може да активира клауза в договора си, която да го направи прави свободен агент  и по този начин да напусне Барселона като свободен агент. От Барселона, обаче, са категорични, че футболистът има действащ договор до 30 юни 2021 година, а клаузата му за откупуване е фиксирана на 700 милиона евро.

Меси е разочарован след като Барселона не успя да спечели трофей през този сезон и вярва, че може да активира клауза, която да му прекрати договора и той да стане свободен агент. „Каталунците“ обаче са заявили, че клаузата е изтекла през юни и няма да позвволят да се разделят с Меси, освен, ако някой не плати клазуата му в размер на 630 милиона паунда.

Освен с Агуеро, Меси има силна връзка и с мениджъра на Сити Пеп Гуардиола, с когото се радваше на много успехи в Барселона.

Феновете на Манчестър Сити веднага се ентусиазираха в социалните мрежи от тези новини.

„Серхио Агуеро промени потребителското си име в Instagram от„ kuguero10 “на„ kunaguero “. O, Боже мой, не мога да повярвам на очите си в момента",написа привърженик на „гражданите“.

Привърженици на Барселона също коментираха действията на Агуеро.

„Агуеро премахна„ 10 “от потребителското си име в instagram! Случва се“.

Друг пък добави:

„Агуеро промени потребителското си име от KUNAGUERO10 на KUNAGUERO в Instagram. Всичко е готово. Лионел Андрес Меси преминава в Манчестър Сити при Пеп“.